Tjänster

VÄRDERINGAR

Professionella och tillförlitliga värderingar sker på basen av bra bilder eller genom att undersöka objektet. Detta kan också enligt överenskommelse ske med stram tidtabell. Be om värdering, hembesök eller möte genom att sända e-post.

Notera i förfrågningen syftet med värderingen. Föremålets värde kan skilja sig markant beroende på om det gäller för bouppteckning, realisering eller försäkring.

Värderingarna är riktgivande och baserar sig på given information. Noggrannare undersökningar kan förändra värdet.

Timdebiteringen är 150 euro/timme + moms. Minimidebitering är en timme.

 

KÖPKONSULTERING

Görs enligt kundens önskemål som uppdrag och kan gälla konst, design och antik.

Konsulterar företag, privatpersoner och samfund.

 

MÄKLARE, FÖREDRAG OCH SKOLNING

Mina tidigare arbetsuppgifter har omfattat att agera mäklare på auktioner, föredrag samt skolningstillfällen. Står fortsättningsvis till förfogande när det gäller dem.

Föredrag kan skräddarsys eller hållas om antik, design och konst och kan röra sig om allt från konstmarknadens senaste marknadsläge till silverstämplar.

Skolningstillfällen i företag har varit uppskattade.

Ta kontakt och be om offert!

 

ARTIKLAR, HISTORIKER OCH SLÄKTKRÖNIKOR

Skriver också artiklar om konst, antik och design samt sammanställer historiker och släktkrönikor.

Har redan i närmare 20-års tid skrivit artiklar till tidningar som Kotiliesi, Glorian Antiikki, Design ja antiikki och till böcker som antologin Suomen Antiikkiesineet. Nuförtiden basar jag för Vanhat Tavarat-spalten i tidningen Koti ja Keittiö.

Har praktiserat kulturhistoria på mina tidigare arbetsplatser vid utredningar av föremålens proveniens och skrivit olika utredningar kring dem.

Nuförtiden är släktforskning väldigt populärt. I och med digitaliserade arkiv kan man nå snabba resultat. För att släkthistorian skulle öppna sig även för yngre generationer, är det möjligt att skriva ut den färdiga utredningen till en historik och belysa släktens händelser kronologiskt. Det är möjligt att få släktkrönikan som färdigt tryck. Större uppdrag utförs i samarbete med en författare inom facklitteraturen.